közös úton, Gyula

Gyula a következő állomása rendezvénysorozatunknak dr. Jakucs János, dr. Andrikovics Hajnalka, dr. Modok Szabolcs és Szalayné Kónya Zsuzsanna előadásaival

Helyszín: Pándy Kálmán Kórház Dátum: 2016, április 26. Kezdés: 12:30 Időtartam: 12:30-16:30

A gyulai rendezvényre a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Árvay Termében április 26-án került sor, amelyen több mint 30 érdeklődő jelent meg.

Dr. Jakucs János (Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház, Hematológia) köszöntőjében a betegség kezelhetőségéről beszélt, majd felhívta a figyelmet az egyes előadások fontosságára, azok témáinak aktualitásra. A CML és GIST Betegek Egyesülete elnöke, dr. Hegedűs Péter is köszöntötte a résztvevőket. Az egyesület bemutatása, jelenlegi és tervezett aktivitásainak ismertetése mellett saját cml történetéről is beszélt, amely pozitív megerősítéssel szolgált a résztvevők számára.

Dr. Andrikovics Hajnalka és dr. Modok Szabolcs előadásai a gyulai rendezvényen is meghatározóak voltak, mind a molekuláris genetikai eredmények megértésének fontossága, mind a betegek választási és érdekérvényesítési lehetőségei kapcsán.

Az egészséges táplálkozás olcsóbb, mint az egészségtelen címmel Szalayné Kónya Zsuzsanna (Debreceni Egyetem Dietetikai Szolgálat) nagy sikerű előadása zárta a rendezvényt, amely számos „egészséges” táplálkozással kapcsolatos tévhitet eloszlatott. A dietetikus szerint nem az emberi szervezet szükségletei változnak napról napra, hanem a médiában megjelenő hirdetők. Véleménye szerint táplálkozásunk megfelelő minőségű, mennyiségű, és szélsőségektől mentes legyen. Ez pedig akkor ideális, ha a napi gyakorlatban arra a négy kérdésre, hogy mit, mennyit, mikor és hogyan együnk, helyes választ adunk az étkezéseink során.