A CML és GIST Betegek Egyesülete (volt Gyógyulás az STI-vel) azzal a céllal alakult, hogy a krónikus mieloid leukémiában (CML) és a gasztrointesztinális strómális tumorban (GIST) szenvedő betegek és hozzátartozóik számára minél szélesebb körű tájékoztatást, érdekképviseletet és egymás közötti tapasztalatcserét biztosítson.

A két, egymástól jól elkülöníthető betegségcsoportot közös terápiás lehetősége, a CML-ben és GIST-ben egyaránt hatásosnak bizonyult korszerű gyógyszer, a gyógyszerkísérletek során STI 571-nek nevezett, imatinib hatóanyagú szer köti össze.

Az egyesület korábbi aktivitásai után, 2012. évi közgyűlésén határozta el a megújulást. Partnerei támogatásának köszönhetően évente megrendezi tagjai számára budapesti ingyenes „együtt lét nap”-ját, melyen szakmai előadások, beteg-orvos találkozók és egyéb programok mellett közgyűlést is tart.

A rendezvény mellett nyomtatott hírlevelet is kiad az egyesület, melyet minden tagjához eljuttat. 2014 év végén megújuló weboldalán a betegségekkel kapcsolatos információkkal, az egyesület programjaival és – újdonságként – orvos válaszol rovattal találkozhatnak a tagok.

Az egyesület működését az éves tagdíj és az adó 1% mellett gyógyszergyártó és forgalmazó vállalatok segítik.

Az elnökség tagjai: dr. Hegedűs Péter elnök, Domokos Mihály, Molnár Tamás.

Az egyesületi tagdíj összege 1000 Ft/fő/év, melynek megfizetésére a CIB Bank-nál vezetett 10700158-49786204-51100005 számú egyesületi bankszámlára történő átutalással vagy befizetéssel kerülhet sor.

Szeretettel várjuk új tagjainkat!

CML és GIST Betegek Egyesülete