logó

együtt lét napokadam-villa_h120px.jpgbelgradi-CML-konferencia-csoportkep_h120px.jpgbelgradi-CML-konferencia_h120px.jpgegyutt-let-lap-2014_h120px.jpgegyutt-let-nap-2014-taplalkozasi-szekcio_h120px.jpgegyutt-let-nap-kozgyules-2014_h120px.jpgfaces_h120.jpg

interjú Domokos Mihállyal

Aktív közreműködés

Interjú Domokos Mihály új elnökségi taggal, aki betegsége kezdete, 2003 óta tagja az egyesületnek. 2013. szeptember

Miért tartja fontosnak az egyesület működését?

Az elmúlt évek tapasztalatai után egyértelműen az a véleményem, hogy újból aktívvá és színessé kellene tenni az egyesület életét. Személy szerint nekem sokat adtak az orvos-beteg találkozón elhangzott információk, amelyek a betegek tájékoztatását szolgálták. A kontrollvizsgálatok alkalmatlanok arra, hogy részletkérdések tisztázását tegyék lehetővé. Annyira leterheltek az onkológus orvosok, hogy sem idő, sem türelem nincs ebben az időszakban. Itt van jelentősége az orvos-beteg találkozónak, illetve a számítógépes honlapon lévő tájékoztatóknak. A találkozók azon túl, hogy megszínesítik az ember életét, alkalmat adnak a közvetlen konzultációra az orvossal, a betegek egymás közötti személyes problémáinak felvetésére és megbeszélésére. Ezen túlmenően, mint civil szerveződésnek nagy jelentősége van a közvélemény tájékoztatásának, illetve a társadalmi biztosítás felé az érdekérvényesítés lehetőségének is. Az orvosok is jó néven veszik a betegek aktív részvételét, mert bizonyos fokig az ő munkájukat is segíti. Ehhez szeretném aktív közreműködésemet lehetőségeimnek és adottságaimnak megfelelően felajánlani.

Hogy tetszett az együtt lét nap?

Miután már 10 éve szinte minden orvos-beteg találkozón részt vettem, van rálátásom az egyes rendezvények színvonalát illetve szervezettségét illetően. Úgy érzem, összességében közvetlen és jó hangulatú volt a legutóbbi találkozó. Sokat színesített Monspart Sarolta személyes és közvetlen előadása, élete nehéz szakaszának felelevenítése és személyes küzdelme a kórképe ellen. Az ellátást illetően maximálisan pozitív a véleményem.

Milyen területen vállalna feladatot az egyesületi munkában?

Miután a fővároshoz közel lakom, és mozgásomban nem vagyok korlátozott, aktívan részt tudok venni az egyesület életében. Az ellátást a Szent László Kórház onkológiai osztályán kapom, a kapcsolatom itt személyes az orvosokkal. Talán az orvos-beteg találkozók előadóinak személyes feltételeinek a biztosításában is részt tudnék venni. Ezen kívül régi vágyam a külföldi társegyesületekkel való kapcsolat felvétele, egy-egy képviselő meghívása, aki elmondaná, hogy az adott országban hogyan működik az egyesület és mik a tapasztalataik.

orvos válaszol gomb
együtt lét nap gomb
hírlevél gomb

My PCR Physician Button – English