logó

együtt lét napokadam-villa_h120px.jpgbelgradi-CML-konferencia-csoportkep_h120px.jpgbelgradi-CML-konferencia_h120px.jpgegyutt-let-lap-2014_h120px.jpgegyutt-let-nap-2014-taplalkozasi-szekcio_h120px.jpgegyutt-let-nap-kozgyules-2014_h120px.jpgfaces_h120.jpg

Ibolya története

Egyesületi tagtársunk 2013. évi hírlevelünk olasz nyelvű eredeti szövegét fordította és terveink szerint a honlap kapcsán is együttműködünk a jövőben. Köszönjük szépen munkáját!

1988-ban derült ki, hogy mind a két mellékvesém daganatos, 1991-ben megműtöttek, kivették mind a kettőt, azóta szteroidokkal pótolják a mellékvese által termelt hormonokat. Le is százalékoltak. A klinikán, ahol ezzel kezelnek, eleinte havonta, majd három havonta jártam ellenőrzésre.

Kb. 6 éve azt éreztem, hogy egyre fáradtabb vagyok, és érdekes volt az állandó éhség, négyóránként kellett ennem és mindig szénhidrátot. Meg is híztam. Vizsgálgattak, azt hitték, cukorbeteg vagyok. Aztán 2010-ben már olyan rosszul voltam, hogy nem tudtam felkelni sem. A kivizsgálás akkor mutatta ki, hogy a vékonybélen volt egy 6 cm átmérőjű daganat, mintát vettek és kiderült, hogy GIST. Megműtöttek, kivágták nemcsak a daganatot, hanem a vékonybélből 16 cm-t. Utána, mivel közepes rizikójú voltam elkezdtem szedni a Glivec-et 3 évig. Nagyon szenvedtem a mellékhatásaitól, de nem volt választásom. Végül letelt a 3 év, abbahagytuk ezt a gyógyszert. Igazából, azóta sem vagyok jól, a tüdőmben van egy daganat, mivel kicsi - 1 cm szerencsére - és nagyon mélyen van, nem tudnak mintát venni, így nem lehet tudni, hogy áttét-e vagy a tüdő saját daganata. Egyelőre várunk. Ezen kívül a hasnyálmirigyen is nőtt egy 2 x 1 cm-es valami, a CT mutatta ki, de azt, hogy pontosan miről van szó, nem tudjuk. Az ultrahang a sok bélösszenövés miatt nem látja a hasnyálmirigyet, úgyhogy ezzel is várunk. Egyelőre ez az állapotom.

orvos válaszol gomb
együtt lét nap gomb
hírlevél gomb

My PCR Physician Button – English