logó

együtt lét napokadam-villa_h120px.jpgbelgradi-CML-konferencia-csoportkep_h120px.jpgbelgradi-CML-konferencia_h120px.jpgegyutt-let-lap-2014_h120px.jpgegyutt-let-nap-2014-taplalkozasi-szekcio_h120px.jpgegyutt-let-nap-kozgyules-2014_h120px.jpgfaces_h120.jpg

Orvos-beteg találkozó

Egyesületi tagjaink kérésére CML és gyermekvállalás témában szerveztünk orvos-beteg találkozót Budapesten, amelyre dr. Farkas Péter belgyógyászt hívtuk meg. A találkozóra egy csendes budai kávézóban került sor május 29-én délután. Örömmel fogadtuk, hogy új, az egyesülethez csatlakozni kívánó érdeklődők is érkeztek a összejövetelre, volt, aki férjével és kisbabájával együtt.

dr. Farkas Péter – aki hematológusként 22 éve foglalkozik vérképzőszervi betegségekkel – bevezetőjében beszélt a betegség történeti korszakairól és a gyógyítás különböző állomásairól. Többek között szóba került a Philadelphia-kromoszóma,  az első klinikai vizsgálat és a 2001 évi TIME magazin is. Hangsúlyt kapott a betegség követhetősége és a molekuláris módszerek jelentősége is. A gyermekvállalás kapcsán a tervezés fontosságára és a körültekintésre hívta fel a figyelmet a szakember, aki számos pozitív példával illusztrálta mondanivalóját.

Ezt követően a résztvevők saját tapasztalataikat osztották meg egymással és kötetlen beszélgetésben kaphattak egyéni kérdéseikre választ meghívott vendégünktől. A visszajelzések alapján nagyon hasznos és hangulatos délután volt. Köszönjük szépen dr. Farkas Péter! Köszönjük tagjainknak a részvételt!

A találkozóról szeptemberi hírlevelünkben részletesen is beszámolunk.

orvos válaszol gomb
együtt lét nap gomb
hírlevél gomb

My PCR Physician Button – English