logó

együtt lét napokadam-villa_h120px.jpgbelgradi-CML-konferencia-csoportkep_h120px.jpgbelgradi-CML-konferencia_h120px.jpgegyutt-let-lap-2014_h120px.jpgegyutt-let-nap-2014-taplalkozasi-szekcio_h120px.jpgegyutt-let-nap-kozgyules-2014_h120px.jpgfaces_h120.jpg

Közös úton 2016

A CML és GIST Betegek Egyesülete 2016 évi új rendezvénysorozata Debrecenben és Gyulán tett lehetővé beteg-orvos találkozókat, betegek és hozzátartozóik számára szakmai előadásokon és egyéb programokon való részvételt. A rendezvénysorozat a Pfizer támogatásával valósult meg.

A debreceni rendezvény a Belgyógyászati Intézet előadótermében került április 16-án megrendezésre, melyen közel 50 résztvevőt üdvözölhettünk. 

Bővebben...

közös úton, Debrecen

A CML és GIST Betegek Egyesülete szeretettel meghívja Önt debreceni rendezvényére, amely 2016. április 16-án, szombaton 10:00 órától a Debreceni Egyetem, Klinikai Központ, Hematológiai Tanszékén kerül megrendezésre.

Debreceni Egyetem, Klinikai Központ, Belgyógyászati Intézet, B épület, II. emelet, előadóterem, 4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98.

10:00

köszöntő

prof. dr. Illés Árpád, Debreceni Egyetem, Hematológiai Tanszék, Debrecen

10:10

egyesületi köszöntő

10:20      

Krónikus myeloid leukémia: gyógyszeres terápia és azon túl…

dr. Batár Péter, Debreceni Egyetem, Hematológiai Tanszék, Debrecen

kérdések, válaszok

11:00

Változások a tirozin kináz gátlók kínálatában

dr. Modok Szabolcs, Szegedi Tudományegyetem, II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ, Hematológia, Szeged

kérdések, válaszok

11:40      

A CML genetikai háttere

dr. Andrikovics Hajnalka, Országos Vérellátó Szolgálat, Molekuláris Diagnosztikai Laboratórium, Budapest

kérdések, válaszok

12:20      

Betegség, ami előnnyel is járhat?

Sarnyai Laura, Szegedi Tudományegyetem, II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ, Hematológia, Szeged

kérdések, válaszok

13:00      

kávé, frissítő, kötetlen beszélgetés

A rendezvény 14:30 óráig tart. A részvétel ingyenes!

Kérjük, hogy részvételi szándékát a +36 1 3953502, vagy  a +36 30 9401600 telefonszámokon szíveskedjen jelezni!

A CML és GIST Betegek Egyesülete 2016 évi új rendezvénysorozata Debrecenben (2016. április 16.) és Gyulán (2016. április 26.) tesz lehetővé beteg-orvos találkozókat, betegek és hozzátartozóik számára szakmai előadásokon és egyéb programokon való részvételt. A rendezvénysorozat a Pfizer támogatásával valósul meg.

CML konferencia Belgrádban

Learn. Share. Grow.

CML konferencia Belgrádban

Az együtt lét nap délelőtti CML szekciójában az egyesület elnöke, dr. Hegedűs Péter számolt be a belgrádi CML Horizons 2014 konferenciáról. A 2014. május 2-4. megrendezett konferencián 58 országból 119 küldött vett részt. A rendezvény szervezője a CML Advocates Network, akik több mint 60 országból több mint 80 betegegyesülettel vannak kapcsolatban.

A kongresszus mottója: Learn. Share. Grow. vagyis Tanulás. Megosztás. Növelés. Tanulni az orvosoktól, szakértőktől, megosztani a tapasztalatokat a betegegyesületekkel, növelni az egyesületek hatékonyságát. Két fő cél, amely a hazai viszonylatokban is fontos: javítani a betegek életminőségét és erősíteni a betegegyesületeket.

részletek

Faces of Courage and Hope

A CML Advocates Network-nek köszönhetően a szeptemberi rendezvényen 10 db Faces of Courage and Hope (A Bátorság és Remény Arcai) című könyvet ajándékoztunk tagjainknak.

Faces of Courage and Hope

A reprezentatív könyv 16 krónikus mieloid leukémiás beteget mutat be, nőket és férfiakat egyaránt, akik különböző korúak, etnikumúak és hátterűek, hogy megosszák saját történetüket. Dánia, Franciaország, Németország, Írország, Izrael, Olaszország, Litvánia, Macedónia, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Spanyolország, Svédország és az Egyesült Királyság egy-egy betege meséli el saját történetét színes fényképekkel és interjúkkal. A könyv szerzői, a fotós Bert Spangemacher és ügyvédje, Jan Geissler első kézből ismerik a betegséget, amelyben ők is szenvednek. Köszönjük a müncheni irodából Nicole Schroeter segítségét, aki a rendezvény előtt gondoskodott a könyvek postázásáról! A könyvet a CML Advocates Network weboldalán meg lehet rendelni: http://www.cmladvocates.net/book-faces-of-courage-and-hope

Ahol a lélek lakik

Egyesületünk szervezésében 2010. november 27-én Szirtes Ági színművésznő előadsásában nagy sikert aratott Grecsó Krisztián kortárs író” Ahol a lélek lakik” című novellája, melyet érintett betegek történetei ihlettek.

részletek

orvos válaszol gomb
együtt lét nap gomb
hírlevél gomb

My PCR Physician Button – English