logó

együtt lét napokadam-villa_h120px.jpgbelgradi-CML-konferencia-csoportkep_h120px.jpgbelgradi-CML-konferencia_h120px.jpgegyutt-let-lap-2014_h120px.jpgegyutt-let-nap-2014-taplalkozasi-szekcio_h120px.jpgegyutt-let-nap-kozgyules-2014_h120px.jpgfaces_h120.jpg

Egy anya története

Nem is tudom, mivel kezdjem a történetemet, hogy ne legyen unalmas, hosszadalmas írás, de a lényeg benne legyen. Talán ott kezdeném, hogy 1990-ben, mikor összeházasodtunk a férjemmel, minden vágyunk az volt, hogy minél előbb kisbabánk szülessen. Született is 1993-ban egy kisfiunk, 1997-ben pedig egy kislányunk, de a gyerekeket sajnos nem kaptuk "ingyen" a sorstól.

részletek

Egy apa története

Figyelmeztetés!

Az alábbi történet nem tipikus betegtörténet, nem ajánlom, hogy otthon bárki kipróbálja, vagy megpróbálja utánam csinálni. A kezdeti állapot, 1995. szeptember: 30 éves vagyok házas, 1 gyermek apja.

részletek

Monspart Sarolta

Akaróka

Egy tájfutó világbajnok személyes története

Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, a MOB alelnöke a 2013. évi együtt lét napi előadásában sportpályafutása és betegsége, mint személyes történet, ugyanakkor, mint pozitív példa jelent meg. A sportoló mozgássérültekről, kerekes székes, mozgáskoordináció vagy látás hiányával sportolókról vetített bevezető képek közben kitért a rendezvényre való felkérésére is: „Miért kértek épp engem, hogy meséljek az itt ülőknek az emberi „akarókáról”, a talpra állás lehetőségéről?”, hiszen „az itt látható előadó most egy sánta öregasszony”. A maratonfutásban, tájfutásban és sífutásban is egyaránt jeleskedő sportoló a saját gyógyulásának történetével mutatott példát. Meggyőződése szerint bármilyen betegséggel együtt élve is lehet jó közérzet, „majdnem teljesség” jó fizikai kondíció és edzettség esetén.

részletek

Krisztina történetete

41 éves vagyok, gyermekorvosi rendelőben dolgozom, mint asszisztens . 2005-ben, tőlem szokatlan módon 16 kg-ot fogytam, életem egy nehéz időszakában voltam, de amikor már engem is zavart a gyors fogyás, elmentem vérvételre. A laboros kollégák nem látták, hogy az ajtóban állok, a „vérképzőszervi” és a „remélem nem” szavak elhangzása után vettek csak észre… ekkor már sejtettem, hogy nehéz idők jönnek. Egészségügyi dolgozóként tisztában voltam vele, hogy a magas fehérvérsejt szám és a jugend sejtek jelenléte nem egy egyszerű gyulladást jelez. Végleges diagnózist a csontvelő vétel után kaptam. CML. Az első sokkot követően orvosom igyekezett megnyugtatni, hogy ez a betegség gyakorlatilag a Glivec megjelenése óta egy jól karbantartható krónikus betegség, mint például a diabetes. Fiatal, egyedül álló, gyermektelen nő révén ez a diagnózis padlóra küldött, de ahogy az eredményeim javultak, lassan visszatért az önbizalmam. Ebben az időszakban komoly segítséget és támogatást jelentettek barátaim és A SORSTÁRS : KAZDA TÜNDE. Tünde személyéről és az általa írt könyvről egy hematológiai asszisztenstől értesültem. Örökké hálás leszek ennek a kedves és törékeny teremtésnek türelméért, önzetlen segítségéért. Mai napig, ha tanácstalan vagyok, Tündét hívom… és Ő válaszol, ha kell vígasztal és buzdít. Jelenleg teljes genetikai remisszióban vagyok. Időközben lediplomáztam, keresem és várom az új kihívásokat.

Veronika története

Betegségem rövid története: 2003-ban volt egy mellrákom.
2005 júliusában szültem egy gyönyörű kislányt. Szeptemberben kértem a házi orvosomtól egy vérvétel beutalót, hogy lássam, minden rendben van-e. Igazából a tumor markeremre voltam kíváncsi. Kora délután már üldözött az orvos és a nővérke is. Akkor 78 ezres volt a fehérvérsejt számom (a terhesség alatt minden rendben volt). A házi orvos küldött el egy kollégájához a Kútvölgyi kórházba dr. Farkas Péterhez.
Ott kiderült, hogy leukémiás vagyok. Nagy valószínűséggel a mellrák terápiától (kemo és sugárterápia). A férjemmel mindenképpen szerettünk volna még egy babát így pár év remisszió után belevágtunk.
Első körben átálltam az Interferon-ra, de sajnos hamar kiderült, hogy nem bírom. Jött vissza a betegség és nagyon rosszul is voltam tőle, így három hónap után abbahagytam. Visszaálltam a Glivec-re. Szerencsére újra működött, visszaszorította a leukémiát.
Ezt követően az orvosommal mindent egyeztetve 400 mg Glivec mellet teherbe estem és 2011 júliusában megszületett a második kislányunk.
2013 januárjában viszont kiderült, hogy újra mellrákom van.
Nagy műtét, kemo és egy év herceptin kezelés után most már kijelenthetem, hogy JÓL VAGYOK.
Ha bárkinek tudok valamiben segíteni, akkor azt örömmel megteszem.

Tünde története

Ez is csak egy feladat, amit meg kell oldanom.

1996 -ban gyermekem 8 hónapos volt, mikor megállapították, hogy CML-ben szenvedek. Az előzmények nem utaltak semmi különösre, de az hogy szinte egyetlen hónap alatt lefogytam 8kg-ot és az állandó fáradékonyságom már feltűnő volt. Ennek ellenére nem gondoltunk semmi komolyra, hiszen szoptattam és házasságom sem állt stabil lábakon.

részletek

László története

2001 augusztusában, nagyon fáradékony lettem, háziorvosom laborvizsgálatra küldött. A vérképem alapján csak annyit közöltek velem, hogy valószínűleg nagy baj van, és azonnal jelentkezzem hematológiai vizsgálatra. Nem értettem, mi történhetett, mert márciusban még tökéletes volt vérképem, de jöttek a súlyos szavak: krónikus myeloid leukémia. Ekkor 50 éves voltam.

részletek

orvos válaszol gomb
együtt lét nap gomb
hírlevél gomb

My PCR Physician Button – English